asti mousserende wijn
prosecco en cava mousserende wijn HEMA.
Op de etiketten en op vind je nog meer suggesties voor wijn en spijs combinaties met onze cava, prosecco en andere mousserende wijn. Wil je echt een bijzondere mousserende wijn kopen voor een belangrijk feest? Probeer dan eens de Cremant de Bourgogne.
google maps
Moscato dAsti Gall Gall.
Moscato dAsti is een licht bruisende wijn met weinig alcohol 45-65%, en een heerlijke zoete smaak. De wijn is ideaal als dessertwijn. Asti spumante is een echte mousserende wijn, iets minder zoet dan moscato dAsti en met een hoger alcoholpercentage 7-9%.
Pennen bedrukken
Mousserende wijnen uit Italië: Prosecco, frizzante, spumante, Moscato d'Asti, Brachetto d'aqui.' Email. Facebook. Instagram. Pinterest. RSS. Twitter.
Spumante is Italiaans voor mousserend, de toevoeging Asti staat voor de plaatsnaam waaromheen de wijngaarden liggen. Deze hebben de ideale bodemgesteldheid voor witte muskaatdruiven. Het zijn deze druiven die de basis vormen voor de Spumante d'Asti: een lichtgele, frisse, bruisende wijn met een rijk muskaataroma, een lichte zoetheid en een tikje alcohol. In Piemonte is het een aloude gewoonte om Spumante d'Asti' aan het eind van het kerstdiner te drinken, samen met een stukje Panettone, de al even traditionele, tulbandvormige kerstcake. Maar ook bij allerlei ander gebak en heel veel verschillende nagerechten doet Spumante d'Asti' het prima. In vergelijking met andere dessertwijnen is Spumante d'Asti' voor veel mensen een verademing, door zijn parelende frisheid, lichtheid en lage dosis alcohol 6 à 7%. Het beste komt de wijn tot zijn recht bij een temperatuur van 6 à 8 graden. Brut is een benaming voor een droge mousserende wijn.
kapper
Witte mousserende wijn moscato d'asti' Goedkoop eten drinken kopen BESLIST.nl Ruime keus.
Herkomst: Asti, Italië. Allini Prosecco DOC 2016. Deze milde prosecco is verfrissend en tintelt aangenaam, met subtiele hints van perzik en abrikoos. De wijn is ongecompliceerd feestelijk, dit komt niet alleen vanwege de aangename smaak maar ook door de praktische schroefdop. Herkomst: Veneto, Italië Druivensoort: glera Lekker bij: borrel of antipasti. Allini Prosecco di Treviso DOC 2017. Prosecco komt uit het noorden van Italië en meer specifieker uit de regio's' Veneto en Friuli-Venezia Giulia. Binnen de Prosecco DOC zijn er 2 specifiekere, viticulturele subregio's, te weten Treviso en Trieste. Prosecco di Treviso is bekend geworden om de kwaliteit die deze specifieke appellatie voortbrengt. Helder groengeel kleurt deze Prosecco di. Grazzano Hugo Rosé. Een verleidelijke wijncocktail die op zichzelf al een feestje waard is. De smaakvolle combi van mousserende rosé wijn met de natuurlijke aroma's' van vlierbessen en limoen maken dat een tweede glas al snel is ingeschonken.
horloges dames
Cava, prosecco, champagne of asti: wat is nu eigenlijk het verschil? Goed Gevoel.
Niet te verwarren met heel goedkope Portugese espumosos, waarschijnlijk de goedkoopste onder de mousserende wijnen. Espumoso wordt gemaakt door koolstofdioxide in wijn te spuiten, waardoor bubbels ontstaan. Nog een bubbelend wijntje dat van de Italianen afkomstig is, en een beetje zoeter smaakt dan prosecco. De Italianen draaien nooit rond de pot wat hun wijnnamen betreft: Asti verwijst naar de provincie waar de Moscatodruif groeit, waar Asti van gemaakt wordt.
Martini Asti DOCG 75CL Gall Gall.
MARTINI Asti is een beroemde Italiaanse mousserende wijn. De witte muskaatdruif is de enige druif die voor de MARTINI Asti wijn wordt toegestaan. Op basis van de jarenlange ervaring heeft men gekozen voor de Méthode Charmat, een gistingsproces dat de unieke smaak van de druivensap niet aantast.
Asti wijn Wikipedia.
Wijngaarden in de streek. Asti of Asti spumante is een witte, aromatische, mousserende wijn uit Piëmont. De wijnen die onder deze DOCG vallen zijn zeer populair en is de tweede meest geproduceerde wijn van Italië. De wijn dient jong gedronken te worden en op een temperatuur van 6-8 graden.
Martini Asti Spumante Italië Mousserende wijn Bubbels.
Martini Asti Spumante is een vermaarde Italiaanse mousserende wijn, afkomstig uit het Asti herkomstgebied in het noorden van Italië, ten zuidoosten van Turijn. Dit gebied is 8.000 hectare groot. In 1932 is dit herkomstgebied bepaald en sindsdien zijn er alleen zeer kleine grenswijzigingen aangebracht.
Neirano Asti Spumante Mousserende wijn.
Wijngebied dat zijn naam heeft gekregen door de gebruikte druif Moscato rondom de stad Asti. De wijnen zijn zoet, bloemig met iets fris en druivigs, zoals ook deze Neirana Asti Spumante. Muscat blanc à petits grains. Neirana is een producent met fijne wijnen uit het noorden van Italie. Licht wit geel met fijne mousse. Vol iets kruidige bloemen en muskaatdruiven. Fijne, intense, verfrissend zoete mousserende wijn vol muskaatfruit.

Contacteer ons