bourgogne wijnen goede jaren
bourgogne wijnen goede jaren - Marc de Bourgogne.
En die wijnen vind je daarom in ruime mate in ons assortiment. Voer in de zoekfunctie de term bio in, en je krijgt het hele overzicht! Bier en wijn. Wat is biologische wijn? maart 18, 2019 Reacties uitgeschakeld voor Wat is biologische wijn? Marc de Bourgogne. maart 15, 2019 Reacties uitgeschakeld voor Marc de Bourgogne.
Wijn uit Bourgogne Lekkere wijn uit Bourgogne online kopen! AbelsWijnen.nl.
Honderden jaren is dit een gebied geweest van rijke hertogen en mensen met macht. Ook de wijnen waren machtig: al in de zesde eeuw stonden wijnen bekend om hun goede kwaliteit. Ook nu staat de Bourgogne bekend om goede wijnen van onder andere de Pinot Noir en Chardonnay.
wijn bourgogne
Nieuwe serie wijnen uit de Bourgogne! Mitra schenkt meer!
Door de jaren heen is het bedrijf flink gemoderniseerd en worden zij gezien als dé specialist van de Bourgognewijnen. Twaalf jaar geleden kocht Bejot Vins Terroirs het wijnbedrijf Fran ç ois Protheau Fils. Dat wordt nu gebotteld in het huis van Bejot in Meursault en dat is de wijn van Protheau alleen maar ten goede gekomen. De serie bestaat uit 8 wijnen; 5 wit en 3 rood.: Macon Villages; bleek goudgele kleur met een frisse neus en iets witte bloemen. Een droog, frisse smaak met wederom bloemen en wat kruidigheid. Een soepele afdronk, goed passend bij schaal en schelpdieren, geitenkaas en wit vlees. Bourgogne Chardonnay; licht goudgele kleur met aroma's' van perzik, citrusfruit.
franse wijnen
bourgogne Aarts Wijnen CV.
Voor wijnen van basiskwaliteit uit dit gebied is AC Bourgogne de algemene herkomstbenaming. De AC Bourgogne Blanc en de AC Bourgogne Rouge zijn wettelijk gekoppeld aan de rassen chardonnay en pinot noir, waarvan je de namen tegenwoordig steeds vaker op de etiketten vermeld ziet.
waterontkalker
Pinot Noir Wijnen Jos Beeres Wijnkoperij.
De jongere Pinot Noir wijnen bevatten elementen van bloemen, fruit en frisse kruiden zoals munt. In de oudere wijnen kun je vaak wat aardse tonen tegenkomen zoals leer, mos en truffel. Aantal resultaten: 1-15 van 47 producten. La Cour des Dames Pays d'Oc' Pinot Noir 2016.
makelaar zoetermeer
Pinot noir rode wijn met vele gezichten 10topwijnen.nl.
De verspreiding van de pinot noir blijft daarom, ten aanzien van de cabernet sauvignon bijvoorbeeld, beperkt. We vinden de pinot noir in Frankrijk vooral in de Bourgogne, Champagne en de Elzas. Ook in Duitsland zien we hem veel en worden er mooie rode wijnen van gemaakt. Verder vinden we de druif in de koelere gebieden in Europa, zoals de Alto Adige/Südtirol in Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Buiten Europa worden er mooie wijnen gemaakt van de pinot noir in Oregon en Californië in de Verenigde Staten en in Central Otago in Nieuw-Zeeland. Pinot noir is in vrijwel alles een tegenpool van cabernet sauvignon. Pinot noir staat voor elegantie, subtiliteit en soepel fruit. Hij heeft, vergeleken met de cabernet sauvignon, over het algemeen meer zuren en minder tannines. De kleur is vaak lichter, doorzichtiger en minder intens dan een cabernet of syrah, hoewel er ook wijnen worden geleverd vooral in warmere jaren of streken met de nodige kleur en structuur.
Tuinhuis
wijnsoorten: alle ypische wijnen wijnsoorten en wijnnamen van over de hele wijnwereld.
Sommige zijn volle fruitige wijnen die jaren flesserust nodig hebben, maar de meeste kan je jong drinken en zijn zacht met een iets peperige smaak. De gebruikte druiven zijn meestal de grenache, cincault, mourvèdre en carignan. Bijvoorbeeld bij een chili con carne komt hij goed tot zijn recht en natuurlijk bij stoof-schotels en andere vleesgerechten. Hij is trouwens ook lekker bij kaas en stokbrood. Als ze jong zijn hebben ze een helder rode kleur en een fruitig en fris pittig aroma. Maar met de jaren gaat dit over in een aantrekkelijk kruidig bouquet. De pinot noir is de meest gebruikte druif in de Bourgogne.
MCS
Bourgogne Wijn van Cairanne.
De regio is vooral bekend om zijn beroemde witte wijnen afkomstig van de Chardonnay druif. De druif kan zich hier in goede jaren tot een absolute perfectie ontwikkelen en kan dan wijnen voortbrengen van een grote complexiteit en finesse. Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet en Meursault zijn hier de grote namen en genieten een grote reputatie. De regio kent ook een aantal zeer goede rode wijnen, waaronder Pommard en Volnay. Corton, gelegen in het noorden van de Côte de Beaune, brengt zowel uitstekende rode als witte Grand Cru wijnen voort. Côte de Beaune telt 16 gemeenten. Over het algemeen zijn de rode wijnen uit de Côte de Beaune iets lichter van structuur dan die van de Côte de Nuits. De Côte Chalonnaise regio ligt ten zuiden van de Côte de Beaune. In dit gebied is het iets droger en kouder dan in de Côte dOr. De grond bestaat hier ook voor een belangrijk deel uit kalksteen. De wijnen kunnen een iets hogere zuurgraad hebben, mede als gevolg van de wat lagere temperatuur en stevige wind. De wijnen bezitten hierdoor een iets hogere zuurgraad, waardoor er hier ook veel mousserende wijn Crémant de Bourgogne wordt geproduceerd, in het bijzonder rondom Rully.
bourgogne.
Voor wijnen van basiskwaliteit uit dit gebied is AC Bourgogne de algemene herkomstbenaming. De AC Bourgogne Blanc en de AC Bourgogne Rouge zijn wettelijk gekoppeld aan de rassen chardonnay en pinot noir, waarvan je de namen tegenwoordig steeds vaker op de etiketten vermeld ziet.
Chardonnay wijn WijnVoorNu.
Enkele duurdere Chardonnays worden op hout gelagerd en komen dicht in de buurt van de klasse uit de Bourgogne. Chardonnay uit Oostenrijk doet dikwijls denken aan Chablis, door zijn. In het Noorden van Italië bijvoorbeeld het wijngebied Veneto worden uitstekende houtgerijpte Chardonnays gemaakt. Maar ook in wijngebieden Alto Adige, Trentino en Piemonte worden kwalitatief prima Chardanny wijnen gemaakt. Ook uit Spanje en Hongarije komt de laatste jaren steeds meer Chardonnay voor. Chardonnay uit de Nieuwe Wereld. Ook in wijnlanden als Australië, Zuid-Afrika, Chili, Amerika Californië worden sinds tientallen jaren goede Chardonnay wijnen gemaakt.
Over Wijn Oogstberichten 2014 Wijnkoperij Okhuysen.
Het voorjaar was echter erg droog, bijna te droog. Maar precies op het moment dat de wijngaard het zwaar begon te krijgen sloeg het weer om en werd de Bourgogne getrakteerd op enkele forse buien. Die vielen dus precies op het juiste moment en zorgden ervoor dat de rijping door kon gaan. Begin september kwam het mooie weer terug, waardoor de druiven rustig uit konden rijpen. Net als in Bordeaux zorgde de koele winter voor de aanwezigheid van mooie zuren, terwijl de druiven ook een perfecte rijpheid bezitten. Kortom, een zeer goede balans, die in de wijnen terug te vinden zal zijn.
Over Wijn Oogstberichten 2015 Wijnkoperij Okhuysen.
Rhône wellicht exceptioneel. De noordelijke Rhône bracht in 2015 schitterende wijnen voort. Alle druiven deden het goed, zowel wit als rood. Het groeiseizoen verliep voorbeeldig en ook al was het erg warm, de nachten waren vaak koel, waardoor een goede zuurgraad in de druiven behouden bleef.

Contacteer ons