bourgogne wijnen goede jaren
Ontdek hier de beste jaargangen in de wijnwereld.
Jaar met opvallend hoge aciditeit, die soms verzacht met de jaren, maar soms ook verergert. Wijnen die nogal streng waren in hun jeugd, maar met de jaren zijn verbeterd. Een onderschat jaar, beter dan gemiddeld, en geschikt om te bewaren. Zachte wijnen om jong te drinken. Slecht jaar in Bordeaux, maar veel beter in Bourgogne. Frankrijk: Bourgogne wit. Alweer een kleine oogst, maar wijnbouwers die zorgvuldig selecteerden, maakten goede wijnen.
paro preventie assistente
Oogstjaren tabel Bordeaux Vintage Chart Bolomey Wijnimport Bolomey Wijnimport.
Vanaf eind april 2018 kunt u de 2017 releases volgen en bestellen via onze speciale Bordeaux 2017 pagina. Zie snel wat de goede of beste oogstjaren zijn in Bordeaux, maar staart u zich niet op blind op deze tabel. Het gaat om flinke generalisaties. Uitzonderingen bepalen de regel, zeker in het geval van wijn, en kijk vooral wie de wijnen maakt.
wijn bourgogne
De magie van het wijnjaar Wijnwinst.nl.
Wie van witte wijnen uit Duitsland houdt, is goed uit met de jaren 2005, 2009 en 2011. 1990 was het absolute topjaar, maar daar hangt dan ook een prijskaartje aan. Terug naar Frankrijk. 2009 en 2010 waren erg goede wijnjaren voor Bourgogne en Bordeaux wijnen, maar teleurstellend voor de zuidelijkere streken.
pius x college bladel
Wijnjaren Vuvin.
Wijnen van een jaargang verschillen nogal, afhankelijk van de druivenrassen en de spacifieke eigenschappen van de met wijnstokken beplante percelen. Van de eerder grote jaren verdienen vermelding: 1985, 1982, 1978, 1970, 1961, 1959, 1955, 1953, 1947 en 1945. Wijnjaren 2014 2000.:
offshore
Corawine.be: Gids.
Award Bekroonde wijnen. Frankrijk Auxerre Chablis. Frankrijk Noordelijke Rhône. Frankrijk Zuidelijke Rhône. Frankrijk Auxerre Chablis. Frankrijk Noordelijke Rhône. Frankrijk Zuidelijke Rhône. Amarone della Valpolicella. Beaumes de Venise. Blanquette de Limoux. Blaye Côtes de Bordeaux. Bourgogne Hautes Côtes de Beaune. Bourgogne Hautes Côtes de Nuits.
Wijnjaren rode Bourgogne wijnen1753-2005.:
Verder geldt natuurlijk: grote wijnen bestaan niet wèl grote flessen. Of de oudere jaargangen nog te drinken zijn hangt van veel factoren af, maar het is in ieder geval wel aardig om te weten. Als een oudere jaargang als slecht bekend staat is de kans op een goede fles veel kleiner. Door de voortschrijdende techniek behoren ècht slechte jaren tot het verleden.
Bourgogne 2016: een uitdagend wijnjaar met mooie kwaliteit Kwast Wijnkopers.
Bourgogne 2016: een uitdagend wijnjaar met mooie kwaliteit. De kwaliteit in de wijnen van 2016 is zichtbaar aanwezig. De wijnen vertonen diepte, zijn weelderig met een rijk fruitig karakter en natuurlijke expressie van het terroir. Door enige jaren flesrijping verkrijgen de wijnen nog meer structuur.
Wijnjaren volgens de WijnGekken WijnGekken.
WijnGekkenMedailles worden gegeven aan wijnen met een goede tot zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. De beste koop die je kunt doen. De Medailles zijn er in Brons, Zilver en Goud. Uitgebreide uitleg over verschillende puntensystemen, het sterrensysteem en Parker Punten vind je op HET PUNTENSYSTEEM VAN WIJN.

Contacteer ons