bordeaux wijnen goede jaren
Wijn uit Bordeaux.
Het is een wereldwijd symbool voor goede wijn. Een voorbeeld voor wijnmakers over de hele wereld. Typische Bordeaux-druiven als Cabernet Sauvignon en Merlot zijn merknamen geworden. Grand Crus en Premier Crus uit de Bordelais zijn gewild over de hele wereld. Sinds de jaartelling wordt in de Bordelais al wijngemaakt. Maar de regio werd pas in de 17e eeuw de belangrijkste wijnregio van Frankrijk. Britten konden de wijn via de Atlantische Oceaan rechtstreeks naar Londen brengen. Nederlanders legden de moerassige Médoc droog. Daar liggen nu de beroemdste wijngaarden ter wereld. Engelse handelaren maakten al in 1855 het classificatie systeem van Grand Cru's' uit de Médoc en Graves mogelijk. Dat classificatiesysteem was bedoeld om de markt voor Bordeaux wijnen overzichtelijker en stabieler te maken.
tv gids online
Waarderingstabel wijnjaren.
Bordeaux Sauternes en Barsac. Bourgogne Cóte D'or' Rood. Bourgogne Cóte D'or' Wit. Bourgogne Beaujolais Rood. Loire Zoet wit. Rhóne Noordelijke Rhóne. Rhóne Zuidelijke Rhóne. Portugal Vintage port. VS Californië Rood. VS Californië Wit. VS Pacific Noordwest Rood. VS Pacific Noordwest Wit. Australië Hunter Valley Rood. Australië Hunter Valley Wit. Australië Barossa Valley Rood. Australië Barossa Valley Wit. Australië Margaret River Rood. Australië Margaret River Wit. In deze tabel worden de volgende waarden toegekent.: Uitstekend tot voortreffelijk. Goed tot zeer goed. Middelmatig tot goed. Geen enkel wijnjaar kan worden aangemerkt als perfect, maar de jaren in deze catagorie zijn te beschouwen als echt goede wijnjaren.
wit tafelzeil blokker
Oogstjaren tabel Bordeaux Vintage Chart Bolomey Wijnimport Bolomey Wijnimport.
Vanaf eind april 2018 kunt u de 2017 releases volgen en bestellen via onze speciale Bordeaux 2017 pagina. Zie snel wat de goede of beste oogstjaren zijn in Bordeaux, maar staart u zich niet op blind op deze tabel. Het gaat om flinke generalisaties. Uitzonderingen bepalen de regel, zeker in het geval van wijn, en kijk vooral wie de wijnen maakt.
spaar rentes
Oogsten van historisch oogstjaar 2016 in Bordeaux Bordeaux 2016 De Bruijn Wijnkopers.
We bevinden ons in de maand oktober en ik hou van deze wijnen, die we op een later moment oogsten in Bordeaux. Tussen de zonnige dagen zoals vandaag, en de koele nachten, krijgen we temperatuurverschillen, significante thermische amplitude, die de druiven langzaam verfijnen, dag na nacht, nacht na dag. Met een excellente kwaliteit van de tannine tot gevolg. Men zou de jaren 1982 en 2009 als vergelijkbaar kunnen beschouwen, omdat dit ook twee jaargangen waren van grote hoeveelheden met een hoge kwaliteit.
horloges dames
Over Wijn Bordeaux oogstjaar 2015! Wijnkoperij Okhuysen.
Het gevolg hiervan is dat in de Médoc en een deel van de Haut-Médoc de kwaliteit wat heterogener is. De goede terroirs met een drainerende kwaliteit hebben dit zware weer goed doorstaan en verloren nauwelijks aan opgebouwde concentratie. Ook in Bordeaux is goed te merken dat het de trend is om wijnen met meer elegantie en minder extractie te maken. Er wordt steeds minder overrijp fruit geoogst en het juiste moment van rijpheid wordt per perceel zorgvuldig gevolgd. Steeds meer châteaux kiezen er bewust voor om de vinificatie meer te begeleiden dan te beïnvloeden, om een perfecte weergave van het terroir en het specifieke oogstjaar te laten zien. In een warm en droog jaar als 2015 resulteert dit in wijnen met een perfecte concentratie, maar ook met frisheid, doordrinkbaarheid en spanning, precies wat men mag verwachten van een grote bordeaux. Veel van de topchâteaux zijn in de afgelopen jaren overgegaan op biologische of zelfs biodynamische wijnbouw.
Wijnjaren De officiële website Bordeaux.com.
Op de Bordeaux website maken we gebruik van cookies kleine bestanden die op uw computer worden opgeslagen om te zien hoe onze gebruikers met de website communiceren en om de basisfunctionaliteit te helpen verbeteren. Wij gebruiken geen cookies van derden.
Wijnjaren rode Bordeaux wijnen1787-2014.:
Verder geldt natuurlijk: grote wijnen bestaan niet wèl grote flessen. Of de oudere jaargangen nog te drinken zijn hangt van veel factoren af, maar het is in ieder geval wel aardig om te weten. Als een oudere jaargang als slecht bekend staat is de kans op een goede fles veel kleiner. Door de voortschrijdende techniek behoren ècht slechte jaren tot het verleden. Welke wijnjaren zijn het beste voor Bordeaux.:
Wijnjaren Bordeaux 2014-1968.
Dat is de opzet van de Bordeaux wijnoogstlijst. Natuurlijk zijn er altijd een aantal goede en zelfs grote wijnen geproduceerd in matige jaren. Maar één goede wijn, of zelfs een paar goede wijnen maken niet een goed wijnjaar. Een goed wijnjaar, hetgeen niet zo vaak voor komt, is een jaar waarin voor elke Bordeaux appellation een hoge kwaliteit wijn is geproduceerd in alle prijsklasses.
Bordeaux wijn soorten en Bordeaux wijnjaren WijnGekken.
Wil je alles over de Bordeaux wijn soorten en Bordeaux wijnjaren? Wijnjaren zijn belangrijk in de wijnstreek Bordeaux en er zijn zoveel soorten wijnen. De wijnstreek Bordeaux is een complexe wijnstreek. De Bordeaux wijn soorten en Bordeaux wijnjaren zijn divers en zeer uiteenlopend.
Over Wijn Groot jaar met klassieke klasse! Wijnkoperij Okhuysen.
Omdat Bordeaux een indrukwekkende reputatie geniet wat betreft het vermarkten van hun wijnen, is het voor ons belangrijk om zelf een goede indruk van het jaar te krijgen. Ieder oogstjaar gaan wij daarom zelf naar Bordeaux om de wijnen te proeven en te beoordelen.

Contacteer ons