emilia romagna wijn
Emilia Romagna Slowine.
Uit een totale oppervlakte van 58.000 hectare wijngaard wordt circa zeven miljoen hectoliter wijn verkregen. Een wijnproductie die grotendeels in handen is van de Cantine Sociali en hun Consortia aan wie de wijnbouwers uit de Emilia Romagna hun druiven ter vinificatie aanbieden.
PPC Management
Emilia-Romagna Pane E Vino voor topwijnen uit Italie.
Er zijn op dit moment geen aanbiedingen. Abruzzen Castorani Brut Montepulciano Sting wijn Bolgheri Jarno Trulli biodynamisch Quintarelli italie Valpolicella Classico Superiore Wijn Champagne Wit Amarone Rood Sting Sting en wijn James Suckling Valpolicella DOCG Andrea Pirlo Andrea Bocelli F1 Toscane Le Marche Biologisch Juventus MonteFalco wijn van Sting. Overzicht Wijnen uit streek Emilia-Romagna.
condensdroger
Wijngebied: Emilia Romagna Passie voor Horeca.
De Lambrusco is een van de bekendste populaire wijnen, rood met een zachte pareling. De hoogst aangeschreven wijn is de Albana di Romagna. Lambrusco is zoals gezegd een van de bekendste wijnen van de streek, maar niet vanwege de hoge kwaliteit. Deze wijnen zijn gemaakt van de Lambruscodruif. Een deel van deze wijn heeft de DOC-status, een deel heeft geen herkomstaanduiding. Jaarlijks gaan miljoenen liters Lambrusco naar Amerika. DOCs van Lambrusco Vini Emilia.
riool ontstoppen amsterdam
Wijnreis Bologna, Emilia-Romagna De Wijnschool.
Na een lichte lunch bij Nespoli vertrekken we om 14.00 uur richting Fattoria Zerbina. Daar worden we ontvangen door Maria Cristina Geminani, de vrouwelijke wijnmaakster die de wijnen van Romagna op de kaart heeft gezet en teruggebracht naar de essentie van de druif en het terroir. Haar Sangiovese behoort tot de top van Emilia.
slotenmaker 24 7
Wijn uit Emilia-Romagna.
Emilia Romagna is een echte landbouw regio met uitgestrekte akkers met suikerbieten en graan. En met veel wijngaarden, waar de druiventelers graag een zo groot mogelijke opbrengst per hectare uit plukken. Dat is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de wijn die er vervolgens van wordt geperst.
droge wijn
Emilia-Romagna: alles over deze Italiaanse wijnstreek Gall Gall.
Uit Emilia Romagna. Lambrusco Bianco dell'Emilia' 75CL. Lambrusco Dell'Emilia' 75CL. Lambrusco Grasparossa di Castelvetro 75CL. Fles Doos 6. Bekijk alle wijnen uit Italië. Lambrusco Bianco dell'Emilia' 75CL. Bekijk alle wijnen uit Italië. De regio Emilia-Romagna ligt in het noorden van Italië. Het gebied strekt zich bijna over de gehele breedte van het land uit. Het is een van de rijkste en dichtbevolktste gebieden van Italië. De vruchtbare vlakke gronden van de rivier de Po vormen de basis voor een welvarende landbouw: Graan, aardappels, tomaten, fruit en druiven groeien er dan ook in overvloed. Een groot gedeelte van die druiven wordt verwerkt in simpele bruisende wijnen als lambrusco, maar de streek produceert ook een aantal interessante niet-mousserende wijnen. De meest voorkomende wijnen uit Emilia-Romagna zijn lambruscowijnen. De best aangeschreven wijn is de Albana di Romagna.
Italiaanse wijnen uit Emilia-Romagna.
Hiervan is de Lambrusco misschien wel de bekendste wijn van de regio, zo niet van het hele land. Albana di Romagna. De Albana di Romagna wijnen waren de eerste witte wijnen in de regio Emilia-Romagna met het hoogste Italiaanse keurmerk DOCG, namelijk sinds 1987.
Wijn uit Emilia-Romagna Licata Vini.
Wegwijs in Italiaanse wijn. 0 items / 000., Home Wijnen Sterkedrank Olijfolie Aceto Geschenken Verpakkingen Promoties. Advies Wijninfo Degustaties Over Licata Vini. Mijn wijnprofiel login Klantenservice Voor bedrijven Contact. Gesloten Bekijk de openingsuren van onze winkel. Toerisme in Emilia-Romagna. De wijnkwaliteit binnen Emilia-Romagna, zowel van Lambrusco als van de andere wijnen uit de regio, is vandaag aan een razendsnelle opmars bezig. Het duurt niet meer lang of de lokale wijnen worden in een adem uitgesproken met prosciutto di Parma, aceto di Modena en parmigiano reggiano. Zoals de naam aangeeft, is Emilia-Romagna een samenvoeging van twee oudere regios. Emilia, in het westen, verwijst naar de belangrijkste weg in dit gebied: de Via Emilia, naar de Romeinse consul Marcus Emilius die de weg liet aanleggen als verbinding tussen Rome en het noorden van Italië. Het oostelijk deel, Romagna, verwijst naar het Oost-Romeinse Rijk, waarvan Ravenna de uiterst noordelijke grens was.
De 10 beste wijnhuizen wijngaarden in Emilia-Romagna.
1 van 2 Eten en drinken in Torrechiara. Komt overeen: Wijnhuizen wijngaarden. Enoteca Regionale Emilia Romagna Dozza. 1 van 1 Eten en drinken in Dozza. Komt overeen: Wijnhuizen wijngaarden. Cantina Il Poggio Salsomaggiore Terme. 1 van 1 Eten en drinken in Salsomaggiore Terme.
Emilia-Romagna is een wijngebied in Italië EckenMaurick.
Althans door die boeren die de massa productie achte zich hebben gelaten en zich op kwaliteit concentreren. Hun Sangiovese di Romagna vormt inmiddels een serieuze concurrent voor de de grote Toscaanse wijnen. Wijn uit Emilia Romagna. Albana di Romagna Vigna della Rocca DOCG.

Contacteer ons