dolcetto druif
Dolcetto dAlba D.O.C.
Deze wijn is 100% gemaakt van de frisse Dolcetto druif. De wijn is robijnrood van kleur met reflecties van violen. Het bouquet is erg fris en fruitig. De smaak van de wijn is fruitig en doet denken aan kersen en pruimen.
goochel
Dolcetto Bottle Case.
Met de benoeming van de Dolcetto Diano dAlba neemt de Dolcetto opnieuw de bovenhand op de Barbera. Naast de Dogliani Superiore en de Ovada Superiore is dit immers de 3e benoeming voor een druif die als de mindere van de Barbera staat omschreven.
sunshower
Dolcetto.
Het is ook niet zeker dat dit op het suikergehalte slaat, al rijpt de Dolcetto relatief snel en kan daardoor vrij hoge suikergehaltes ontwikkelen, wat wijn met veel alcohol geeft. De druif heeft van zichzelf flink wat tannines, vooral uit de pitten, en die zijn vaak wat hard.
Shirts
DOLCETT0 D'ALBA' BOSIO Wijnkoperij Alex Storms Mertens.
Wijn spijs combinatie. Genoemd naar de gelijknamige rode Dolcetto druif en op voorbeeldige wijze gevinifieerd. De kleur is dieprood, de smaak is geconcentreerd en het parfum zit barstensvol fruit met tonen van rijpe frambozen en bosbessen. De frisse finale heeft een milde kruidigheid en zeer elegante tannine in de afdronk.
rijscholen utrecht
Dolcetto Michele Moresi.
In Ligurië, waar deze druif beter bekend is als Ormeasco, vinden we de druif die veel minder fruit in zijn aroma heeft en veel aardser is in de smaak. Er zijn in Piemonte verschillende DOCG's, maar het is vooral de Dolcetto d'Alba' die grote bekendheid heeft verworven.
Sea
Dolcetto d'Alba' DOC Campot Ad Invinitum.
Dolcetto dAlba DOC Campot. Dolcetto dAlba DOC Campot. Deze wijn op basis van de Dolcetto-druif, is een robijnrode heldere wijn met mooie aroma's' van dennenhout, zoet rood fruit en een aardse toets. In de mond krijg je een mooi fris en levendig pallet met toetsen van pittig rood fruit en een mooie aciditiet.
Bürosoftware
Terre del Barolo Le" Rondini" Dolcetto d'Alba' Wijnmarkt.
Deze wijnen zitten telkens boordevol fruitige aroma's' en hebben een dieprode kleur. De wijn heeft een laag zuurgehalte wat ook de naam van de druif verklaard De klene zoete. Dit betekent trouwens niet dat deze wijn zoet te noemen valt, maar de wijn is wat zachter dan bijvoorbeeld een Barbera. De afdronk is lang en aangenaam. We vinden dit een zeer mooie en aantrekkelijke wijn. Lekker bij deze Dolcetto d'Alba.:
offerte schoonmaakbedrijf
Dolcetto d Alba D.O.C. Onze wijnen Barolo More.
16 18 C. Voeg toe aan winkelwagen. Dolcetto is de derde druif van Piemonte, na Nebbiolo en Barbera. De wijn te is gemaakt om jong te drinken, zacht, met een smaak van rood fruit en lichte plezierige taninnes. Probeer ook eens.
badkamer grijze tegels
Rode Wijn: Italvin Wijnwinkel, importeur van Italiaanse wijnen Leiden.
Bardolino Classico I Gadi. Gadum Cabernet Sauvignon. Gardetta Corvina/ Merlot Soraighe IGT. IREOS Rosso Veronese. Ripasso Valpolicella Classico Soraighe. Fabio Contato Garda Rosso DOC. Negresco Garda Classico DOC. Barbera D'Asti' Superiore DOCG. Dolcetto D'Asti' Superiore DOC. Monferrato Rosso DOC TRAMONTO.'
Zwemvijver
Wijn Casa Ochetto Vakantiehuis.
Deze topwijn, die gemaakt wordt van de Dolcetto-druif, wordt al eeuwenlang in Dogliani e.o. Dolcetto betekent kleine zoete. Deze druif geeft een droge rode wijn die jong wordt gedronken. De Barbera, een blauwe druivensoort, werd ooit als een tweederangs druif beschouwd.
Paintballen
Dolcetto Vintology.
De tannine aard van de druif draagt bij aan een karakteristieke bittere afdronk. De donkere paarse schil van Dolcetto druiven hebben een hoog gehalte aan anthocyanen, die slechts een korte maceratie tijd nodig hebben met de huid om een donker gekleurde wijn te produceren.
bpm

Contacteer ons