dolcetto druif
Dolcetto d'Alba' Odilon.
Perfect bij de Italiaanse keuken antipasti, pasta's, jonge kazen. In tegenstelling tot wat de naam van de druif doet vermoeden is deze wijn helemaal droog. De naam dolcetto" komt waarschijnlijk van de zoete smaak die de druiven hebben bij de oogst.
https://www.laagsteprijsgarantie.com/eetkamerstoelen
Dolcetto Enoteca Sprezzatura.
Waar Dolcetto ooit, vanwege die populariteit, een van de meest aangeplante varianten was in Piemonte, verliest de druif nu letterlijk terrein van de krachtpatser Nebbiolo, die voor grotere opbrengsten zorgt. Ondanks de toespeling van dolce in de naam is de wijn niet zoet, maar bevat de wijn mooie zachte zuren.
Keyboost France
Dolcetto Druivenras Licata Vini.
Dolcetto is een gemakkelijke druif, omdat ze tot vier weken sneller rijpt dan barbera en nebbiolo. Net daarom vind je ze op enorm veel plaatsen in Piëmonte, zelfs tot in Ligurië, waar je ze aantreft als ormeasco, een lokale kloon.
S.E.O
Givas Dolcetto DOC Pimonte Wijnvoordeel.nl.
Buiten Pimonte komt de druif nauwelijks voor. De naam Dolcetto betekent Kleine" zoete" maar dat slaat niet op de wijn. Deze is altijd droog van smaak en kan vrij jong worden gedronken. Het zijn over het algemeen makkelijke, fruitige wijnen die geen houtrijping krijgen.
DRUIF: DOLCETTO Fattoria.nl.
Na de Barbera is het de meest voorkomende rode druif van Piemonte en wordt vooral dagelijks gedronken door de lokale bevolking. De Dolcetto heeft zowel een DOCG status als DOC status. De belangrijkste gebieden zijn Dolcetto dAsti, Dolcetto d Alba, Dolcetto d'Acqui' en Dolcetto di Dogliani.
Dolcetto is een blauwe druif uit Italië EckenMaurick.
De Dolcetto druif is een gewaardeerde druif in het wijngebied van Piëmonte. De druif komt oorspronkelijk uit Acqui en Ovada, vanuit deze twee plaatsen heeft zij zich verspreid over heel Piëmonte. De Dolcetto is eigenlijk nergens anders te vinden dan in Piëmonte, de druif komt sporadisch voor in Ligurië.
Dolcetto Wikipedia.
Een glas Dolcetto-wijn. Dolcetto is een vroeg rijpende blauwe druif. Deze druif is kenmerkend voor Noord-Italië en met name voor Piëmont. Dolcetto betekent kleine" zoete. De druif geeft een droge rode wijn die jong wordt gedronken. Er zijn in Piëmont meerdere DOCGs waar de Dolcetto de belangrijkste druif is.
Dolcetto.
Het is ook niet zeker dat dit op het suikergehalte slaat, al rijpt de Dolcetto relatief snel en kan daardoor vrij hoge suikergehaltes ontwikkelen, wat wijn met veel alcohol geeft. De druif heeft van zichzelf flink wat tannines, vooral uit de pitten, en die zijn vaak wat hard.
De beste rode wijn van de Dolcetto druif kopen.
Een goede wijn van de Italiaanse Dolcetto druif geeft frisse, zachte rode wijnen waarin je vooral kersen herkend. Rijpe zwarte kersen in de geur en in de smaak, bitterzoete kersen in de afdronk. Dolcetto is niet zoet, zoals de naam de kleine zoete doet vermoeden.
dolcetto Colruyt Wijnen.
Wijn en Eten. Komt vooral voor in.: Vaak samen met. dolcetto wordt meestal niet gemengd. Je vindt deze druif in.: Dolcetto di Diano d'Alba' D.O.C.G. 2015 Cascina Bongiovanni. Cascina Bongiovanni Italië Piemonte. Geef als eerste uw mening over deze wijn.

Contacteer ons