cheverny wijn
Cheverny Blanc Domaine de Léry 2016 Bestel online bij de Bruijn Wijnkopers.
Nadat Cheverny even plaats maakte voor andere speelse zomerwijnen hebben we de verleiding voor dit jaar niet kunnen weerstaan. Een heerlijk sappig glas wijn waarin de rassige limoen en ananassmaken van de Sauvignon perfect combineren met het romige van de Chardonnay.
wijn maken
Les Hauts de Lery Cheverny Grapedistrict De meest persoonlijke wijnwinkel van Nederland.
terug naar overzicht. Les Hauts de Lery Cheverny. Sauvignon Blanc en Chardonnay zijn op zichzelf bekende witte wijn druiven, maar de combinatie komt in de wijnwereld niet vaak voor. In Cherverny, aan de Loire, heeft wijnmaker Pascal de stoute schoenen aangetrokken en de aromatische Sauvignon 80% en de zachte Chardonnay 20% tot een feilloos geheel geblend.
Loire Wijnvriend.
Intellectuele wijn wordt hij daarom wel genoemd. Fijn zon reputatie van eeuwen geleden. In de Loirestreek begint het echte provinciaalse Frankrijk. Voor reizigers naar het zuiden van Frankrijk aan de westkant, is het een natuurlijke overnachtingsplaats. Vóór Parijs is te dichtbij, Na Parijs krijg je eerst 150 kilometer woestijn, en daarna begint het leuke Frankrijk. Voor mij ligt daar ook het begin van mijn wijnhobby. Ik maakte altijd van de gelegenheid gebruik om een paar wijnboeren te bezoeken, en zo kende ik tenslotte de streek rond Tours en Blois tamelijk goed. Heerlijke streek, met zijn golvende landschap, de verschillende rivieren, al die heerlijke culinaire genoegens. Nu heel gewoon maar ooit bijzonder en nog steeds wint elke Selles sur Cher het van alle anderen. De belangrijkste hoofd-appellations van oost naar west zijn: Sancerre en Pouilly Fumé, Touraine met een handvol subgebieden zoals Cheverny, Bourgueil en Chinon, Anjou eveneens met nogal wat subgebieden en tenslotte de streek rond de stad Nantes, waar bijvoorbeeld de Muscadet vandaan komt.
Wijn tour de France: Loire Vallei Goodfoodlove.
Je vindt hier naast prachtige kastelen wereldberoemde wijnen zoals Chenonceau, Cheverny en Menetou-Salon. Het klinkt misschien als een onlogische combinatie, wijn en fietsen. Maar stel je eens voor: de zon schijnt, je voelt een lichte bries door je haren gaan en waar je kijkt zie je kleine dorpjes, kastelen, een rivier en wijnvelden.
Cheverny Colruyt Wijnen.
Cheverny Domaine du Salvard, wijn Loire Frankrijk, te bestellen bij Clubwijn, sinds 2003 een wijnbestelsite van Wijnhuis Prinschenhof.
Domaine du Salvard Le Vieux Clos aoc Cheverny du Salvard wit 1070., 6 fl: 6420., Frankrijk / Loire / Domaine du Salvard. Sauvignon Blanc / Chardonnay. In de smaak komt de Chardonnay om de hoek kijken met wat vet en rondeur. De Sauvignon zorgt voor zuren en spanning. Elegante, frisse en droge witte wijn.
Domaine Sauger AOC Cheverny Rosé Gastrovino.
You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Domaine Sauger AOC Cheverny Rosé. Domaine Sauger AOC Cheverny Rosé. Beoordeel als eerste deze wijn. Domaine Sauger AOC Cheverny Rosé. Availability: In stock. Tax: 9, 05 Incl.
Cour-Cheverny A.P. Romo uitzonderlijk druifje, mooie wijn DeProeftafel.nl.
In de appellatie Cour-Cheverny worden ze gemaakt op basis van een zeldzame druif, de romorantin. En Domaine des Huards maakt er ook nog biologische wijn van. We vinden Cour-Cheverny iets ten zuidwesten van Orleans. Maar zeldzaam en biologisch of niet, de wijn moet natuurlijk wel lekker zijn.
Emmanuel Delaille I Cheverny Blanc I 6 flessen Frankrijk WinesOnline online wijn bestellen online wijn kopen relatiegeschenken.
Voor de lokale romorantin is dat Cour-Cheverny, een wijn met een heel eigen karakter, maar aangeplant op niet meer dan 50 hectare. Gewone witte Cheverny moet tussen de 60 en 85% sauvignon bevatten, aangevuld met naar keuze chardonnay, menu pineau en chenin blanc.
Domaine Pascal Bellier Cheverny Blanc wit LoireFrankrijk.
Op de 40 hectare maken zij naast Cheverny Blanc ook een Cheverny Rouge en Rosé van pinot noir met gamay, vins de pays wijnen, mousserende wijn én een Cour-Cheverny, een witte wijn met een eigen AOC waarin de bijzondere lokale druif romorantin in verwerkt is.
Cheverny Blanc aoc Le Vieux Clos.
Cheverny Blanc aoc Le Vieux Clos. Cheverny Blanc aoc Le Vieux Clos. Pure en krachtige witte wijn, gemaakt zonder houtrijping, op roestvrij staal, met een rijping op de lie, de dode gistcellen, om hem mooi rijk en vol te maken.

Contacteer ons